Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун са уверени за Япония

Бриджстоун са уверени за Япония

29
0

Преди старта на състезателния уикенд на прогнозираното отново с вероятност за дъжд състезание в Япония Бридстоун са уверени, че няма да има повторение на проблемите, от които страдаха на мокро в Китай.
Японският производител на гуми призна, че представянето на техните мокри гуми не бе достатъчно добро при наводнената писта по време на квалификационната сесия в Шанхай, където Михаел Шумахер с мъка успя да се класира в първата десетка.
И въпреки, че са решили да не променят първоначалния си избор на гуми за Сузука, каквито намерения имаше след Китай, техническият директор Хисао Саганума е уверен, че драмата няма да се повтори.
Според него, решението на компанията им да залагат на гуми за мокро от по-твърда смес спрямо конкурента им Мишелин и което им коства представянето на квалификациите, но в същото време сработи по време на самото състезание, няма да има толкова силно отражение в Япония, ако условията са аналогични.
„Тази писта е доста по-абразивна от Шанхай и на такъв тип настилка нашите гуми имат малко по-добро представяне в случай на дъжд“, е заявил той пред Аутоспорт.
„Мисля, че случаят в Китай беше екстремален, защото настилката е много гладка. По-меката смеска (Мишелин) бе по-подходяща за там и даваше по-голямо предимство пред по-твърдата (Бридстоун). Но при абразивна настилка, каквато е тук, по-твърдата гума ще работи по-добре.“
При съществуващата вероятност и последното състезание в Бразилия да бъде проведено при дъжд, Саганума признава, че Бриджстоун правят преценка дали да не променят първоначалния си избор на гуми за там.
„Трябва да научим нещо от случилото се в Китай. Нужно е да подобрим сцеплението на нашите гуми за мокра писта. Остават още само две състезания и ние се стараем да дадем всичко от себе си и да доставим по-добри за Бразилия. Но не съм напълно сигурен дали ще успеем да го сторим.“
Прогнозата за времето през уикенда е затруднена заради наличието в близост на два тайфуна и влиянието, което те могат да окажат на времето в региона.