Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун си тръгна от F1 след чудесно състезание

Бриджстоун си тръгна от F1 след чудесно състезание

72
0
Бриджстоун,гуми

Бриджстоун се сбогува с Формула 1 в Абу Даби след 14 години в спорта с едно наистина прекрасно състезание, чийто финал коронова Себастиан Фетел (Ред Бул) за най-младия шампион в историята на Гран при. Хората от японската компания поздравиха германеца и тима му преди за последно да съберат оборудването си и да отстъпят мястото си в падока на Пирели.

– Последното ни състезание бе в края на един фантастичен сезон и великолепна битка в шампионата – невероятен финал за цялата драма и вълнение, на които се радвахме цели 14 години – заяви директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава. – Познаваемостта на марката ни нарасна неимоверно за този период. Освен благодарностите към целия ни персонал, трябва да благодаря и на всички във Формула 1 за приятелството и подкрепата през цялото време. Благодаря и на всички фенове по света – надявам се, че сте се радвали на страстта и уменията ни.

Шефът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима отбеляза наличието на множеството различни стратегии, невероятното напрежение и огромното вълнение, белязали Гран при на Абу Даби.

– Подходящо е, че пилотът с най-много първи позиции спечели шампионата. Себастиан Фетел е състезател, който често говореше с инженерите на Бриджстоун, за да разбере как да извлече максимума от гумите си и този му талант бе демонстриран много пъти този сезон, не само днес – каза Хамашима. – Иначе и двете ни смеси се представиха на ниво. Дженсън [Бътън] показа, че супер софт са крайно издръжливи, а Роберт [Кубица] демонстрира колко ценна е стратегията. Формула 1 бе ценен и удовлетворяващ проект за Бриджстоун и бих искал да благодаря на всички, работили с нас през последните 14 години. Благодаря.