Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун след ГП на Турция

Бриджстоун след ГП на Турция

63
0

По време на Гран при на Турция пилотите и отборите изпробваха разнообразни стратегии с различни избори на стратегии. Един от случаите, около който непрекъснато се шумеше, бе влизането на Люис Хамилтън за една допълнителна смяна на гумите от съображения за сигурност.

По този повод Хирохиде Хамашима, директор на отдела за развитие на гумите за моторните спортове в Бриджстоун, каза: „Днес видяхме много интересно състезание с различни стратегии и различни избори за гумите. Имаше много вариации за това в какъв ред пилотите ще ползват твърдите и медиум смеси, като това направи надпреварата изключително интересна.”

„В случая с колата на Люис Хамилтън Бриджстоун и тимът имаха известни опасения за безопасността, което повлия на стратегията му. И все пак той успя да постигне много добър резултат. Опасенията ни не попречиха на нито една друга кола на решетката, а иначе ние ще анализираме данните от състезанието, за да видим какво можем да научим от това.”

„Видяхме как три коли завършиха състезание, след като направиха само едно спиране, така че издръжливостта определено не бе проблем за тези пилоти. Пистата и температурите не причиниха някакви проблеми. Вече минахме най-суровата писта в календара, така че ще кажем „довиждане” на завой номер осем до следващия сезон. Разбира се, ние ще останем бдителни, както винаги.”