Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун все пак може да останат?

Бриджстоун все пак може да останат?

23
0

Официален представител на японския доставчик на гуми Бриджстоун е коментирал, че би искал компанията да остане във Формула 1.

Хироши Ямада отговаря за развитието на гуми от страна на Бриджстоун за MotoGP шампионата. Той е коментирал пред „Мотоспринт“, че докато марката се оттегля от Формула 1, то вероятно ще удължи настоящия си договор за MotoGP и след 2011 година.

Явно е, че имаме повече пари за харчене в MotoGP, тъй като бюджетът е много висок. Според мен обаче би трябвало да останем и във Формула 1, защото иначе имиджът ни би загубил много“ – коментира Ямада.

Говори се, че Мишлен може да заменят японците от следващата година, въпреки че французите са категорични, че няма да бъдат ексклузивни доставчици. Освен това искат болидите да не бъдат с 13-, а с 18-цолови колела.

Инженерният директор на Макларън Пади Лоу потвърди тази седмица, че отборите ще подкрепят Мишлен в искането им за нископрофилни гуми: „Да, мисля, че отборите се съгласиха, че ако Мишлен имат подобно изискване, за да станат доставчик, ние ще ги подкрепим.“