Начало WRC News Брийн във WRC екипа на Хюндай за 2021 г.

Брийн във WRC екипа на Хюндай за 2021 г.

544
0
Крейг Брийн
Крейг Брийн; снимка: Хюндай

Крейг Брийн се присъединява към Хюндай за следващия сезон в световния рали шампионат (WRC). Той ще кара третия автомобил на тима от Алценау заедно с Дани Сордо, който продължи договора си с екипа. Титуляри на отбора остават От Танак и Тиери Нювил.

„Един сезон едва приключи и мислите ни веднага се прехвърлят към следващия“, сподели шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо.

„Радваме се да потвърдим, че Дани и Крейг ще споделят третата ни кола. И четиримата ни пилоти демонстрираха тази година скорост и отдаденост, печелейки победи и подиуми в битката ни за титлата. Екипът ни е перфектно съчетание от опит и жажда за успехи.“

Сордо сподели, че Хюндай Моторспорт е като семейство за него и това е станало още по-ясно през 2020 г.

„Годината бе предизвикателство, но се подкрепяхме едни други през всичко станало. Имам късмет, че съм част от този отбор от самото начало – ние растем с всяка изминала година. Втората ми победа в Сардиния е прекрасен пример как продължаваме да се подобряваме заедно“, каза още испанецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani Sordo (@danisordorallye)

Брийн бе особено доволен от шанса, който получи за следващия сезон

„Честно казано, възможността да се състезавам по отсечките на световния рали шампионат с Хюндай Моторспорт е мечта за мен. Работя с тима в отделни надпревари от 2018 г. насам, но тази година наистина успяхме да демонстрираме потенциала си с второ място в Естония. Получи се нещо вълнуващо и здрава основа, на която бихме могли да градим. Отборът гласува доверие на мен и Пол (Нейгл, навигаторът му – б.р.) да донесем още такива резултати през 2021 г. Ще дадем всичко от себе си, започвайки от рали Швеция“, коментира Брийн.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Craig Breen (@craigbreen__)