Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Британският премиер на посещение в Макларън

Британският премиер на посещение в Макларън

24
0
Дейвид Камерън,Рон Денис

Британският премиер Дейвид Камерън посети днес завода на Макларън в Уокинг. Той разгледа съоръжението – днес бе открита производствената част за спортни автомобили – в компанията лично на Рон Денис и пилотите на тима във Формула 1 Дженсън Бътън и Люис Хамилтън. Министър-председателят изрази особено възхищение от факта, че голямата част от състезателните автомобили за Гран при се произвеждат във Великобритания.

Дори Михаел Шумахер кара кола, която е създадена у нас! Може би трябва да го спомена на канцлера Меркел утре, за да разчупим леда – коментира Камерън.

Макларън организираха специални посещения днес в Парагон, за да популяризират различните си сфери на дейност. Денис се гордее не просто със завода, но и с цялостната програма на компанията, включително с последния й продукт – МР4-12С.

Съществуваме, за да сме все по-бързи, да сме иновативни, да се представяме във всяка област с вяра и страст. Сега индустрията осъзнава, че великата традиция на Британия в производството е солидна база за надграждане и моето желание е Макларън Груп да има сериозно участие в процеса. Трябва да окуражаваме младите хора, да се постараем най-блестящите ни учени, техници, инженери и математици да не бъдат съблазнени от финансите и банките заради усещане, че кариера в тяхната област на интереси няма да им даде достатъчно удовлетворение – заяви Денис.