Начало MotoGP News Бривио се връща да работи в MotoGP

Бривио се връща да работи в MotoGP

102
0
Давиде Бривио, Алпин
Давиде Бривио, снимка Алпин

Давиде Бривио обяви къде ще продължи кариерата си. Италианският специалист застава начело на тима на Тракхаус Априлия. По този начин Бривио се завръща в MotoGP след повече от тригодишно отсъствие.

Бривио е човек с огромен опит в MotoGP и WSBK. 59-годишният мениджър е работил в Ямаха в продължение на десетилетие и има заслуга за успехите на марката.

През 2013 г. Бривио започва работа в Сузуки. Италианецът ръководи новия заводски тим на японците, който дебютира в MotoGP през сезон 2015. Именно под ръководството на Бривио Сузуки постигна най-големите си успехи. Марката от Хамамацу спечели титлата при пилотите с Жоан Мир през 2020-та, както и тази при отборите

В началото на 2021 г. Бривио изненадващо напуска Сузуки и падока на MotoGP, за да се присъедини към тима на Алпин. Там той работеше на различни длъжности както в F1, така и извън нея. Италианецът се занимаваше активно и с академията на Алпин.

В края на миналата година Алпин обяви раздялата си с Бривио. Предположенията бяха, че италианецът се връща на работа в MotoGP. Той бе свързван със заводските отбори на Хонда и Ямаха.

Вчера Бривио бе обявен за ръководител на Тракхаус Рейсинг. Американският отбор ще направи дебюта си в MotoGP тази година. Тракхаус наследи изпадналия в несъстоятелност тим на RNF Рейсинг. Следователно американците ще използват два мотора Априлия RS-GP, пилотирани от Мигел Оливейра и Раул Фернандес.

Привличането на Бривио в екипа продължава неумолимия стремеж към конкурентоспособност от страна на основателя и собственик на Тракхаус Джъстин Маркс. Тази година тимът навлиза в състезанията на две колела, след като вече няколко години участва в НАСКАР. В влизането си в MotoGP, Маркс продължава да прокарва уникален път в индустрията на моторните спортове

„Всичко се случи много бързо през последните дни, особено когато Джъстин ме помоли да помогна на Тракхаус в новото им предизвикателството в MotoGP. Толкова е вълнуващо да бъда част от този нов проект от самото начало. Наистина нямам търпение да опозная повече Тракхаус и да видя какво можем да донесем в MotoGP от успешната визия и опита, който тази компания има в други спортове и среди“, сподели Бривио.

„Това може да бъде чудесна комбинация от двата свята. Сега остава само още един тест и е почти време за състезания. Ние ще се опитаме да подкрепим колкото се може повече нашите двама талантливи пилоти Мигел и Раул и да се забавляваме. През последните няколко дни всичко се случи много бързо. Преди не можех да кажа накъде отивам, но хей, това са страхотни новини. Радвам се, че можем започнем да работим толкова скоро“, добави италианецът.

„Невероятно е, че човек от калибъра и опита на Давиде ще ръководи отбора на Тракхаус Рейсинг в MotoGP. Всички ние в компанията сме смирени от ангажимента, който той пое. Още в момента, в който се запознах с Давиде, стана ясно, че той ще бъде човек, който идеално ще се впише в културата на тима. Знам, че той ще ни доведе до велики неща на пистата и извън нея“, каза Маркс.