Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена: Направо надскочихме себе си

Бруно Сена: Направо надскочихме себе си

46
0

Изпълнена със събития се оказа Гран при на Монако за тима на Испания Рейсинг. Състезанието не бе никак лесно за целия екип, но всички вложиха огромни усилия.

– За малко и двете ни коли да стигнат до финала… За съжаление Бруно Сена отпадна с повреда в хидравликата в 58-а обиколка (от 78 – б.р.), а Карун Чандок катастрофира на Раскас. Наистина жалко, тъй като можеше да завърши 13-и и имаше само четири обиколки до карирания флаг. Класирането ни е най-добро от тези на новите отбори. Решени сме да напреднем в следващите стартове – заяви шефът на тима Колин Колес.
Индийският пилот не скри разочарованието си от изхода на надпреварата за себе си:

– Ярно [Трули] ме удари, връхлитайки отникъде, но се извини за инцидента. Вървях толкова добре… И все пак сме най-напред от новите екипи. Това бе най-силното ми състезание досега през сезона. Направих добър старт, после прескочих [Лукас] ди Граси и Трули при питовете. Настигах Сена, когато той отпадна – допълни обяснението си Карун.

Бруно спря да смени гуми още във втората обиколка, докато първата кола за сигурност бе на трасето.

– Това проработи прекрасно и след това внимавах с гумите, които трябваше да изкарат цялата състезателна дистанция. И щях да завърша 13-и, но хидравличен проблем ме извади от надпреварата. Въпреки всичко съм щастлив от днешното си представяне – надскочихме себе си – коментира бразилецът.