Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена: Не очаквах да съм в топ 10

Бруно Сена: Не очаквах да съм в топ 10

72
0
Бруно Сена

Изключително силна първа квалификация като титуляр в Рено записа Бруно Сена днес на пистата Франкоршамп. Бразилският пилот ще се нареди седми на стартовата решетка за Гран при на Белгия утре, докато съекипникът му Виталий Петров ще е десети. Това още повече впечатли отбора и наблюдателите, а самият Бруно логично бе удовлетворен от постижението си.

Не мисля, че първият ми уикенд с Рено можеше да започне кой знае колко по-силно. Не очаквах да съм в топ 10 при излизането си днес следобед, тъй като не карах кой знае колко нито сутринта, нито вчера. Знаех, че ако цялата квалификация е на мокро, ще съм в силна позиция, но да се представя толкова добре със сухи гуми е страхотно – каза Сена.

На Петров му се щеше да е по-напред, но все пак изрази задоволство от факта, че отново е в Q3 след трудностите, които изпита през юли. В последния квалификационен сегмент той дори се завъртя, но не разбра причината и тепърва ще обсъжда нещата с инженерите си.

За отбора беше истинско предизвикателство кои гуми да избере, тъй като времето се промени сума ти пъти в рамките на един час и наистина ни натовари много. Като цяло уикендът е доста интересен досега, но най-важното е, че и двете ни коли са в топ 10. Прекрасно е да видя отново усмивки по лицата на хората в отбора – зарадва се руснакът.