Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена планирал да се пробва в НАСКАР

Бруно Сена планирал да се пробва в НАСКАР

58
0
Бруно Сена

Бруно Сена бил на път да се откаже от надеждата да си намери място във Формула 1 и вече планирал да опита силите си в американските серии НАСКАР, когато получил предложение от Рено за титулярно място в отбора.

Признанието бе направено от самия пилот в Сингапур, където той отново анализира случилото се досега и представянето му през уикендите в Белгия и Италия.

В края на юли племенникът на легендарния трикратен световен шампион Аертон Сена все още бе само един от множеството резервни състезатели на отбора от Енстън. Той загуби мястото си в Испания Рейсинг миналата година заради липса на спонсори, но сега е смятан от шефа на Рено Ерик Булие за по-добро маркетингово попадение от съотборника му Виталий Петров.

Перспективите ми само преди 40 дни бяха ужасни. Вече планирах да замина за САЩ и да видя какво е положението в НАСКАР, както и може би да се състезавам там заедно с Нелсън [Пике младши] – обясни Бруно. – Изведнъж всичко се преобърна. Очевидно е колко трудно се получава шанс като този, особено по средата на сезона, но най-важното сега е да постигна добри резултати, за да остана и догодина – допълни бразилецът.