Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена подписал договор с Уилямс за 2012 г.?

Бруно Сена подписал договор с Уилямс за 2012 г.?

78
0
Бруно Сена

Уилямс е подписал договор с Бруно Сена за 2012 г. Това се съобщава в информация на италианския Аутоспринт. Италианците се позовават на „бразилски източник“, според когото бившият пилот на HRT и Рено, племенникът на прочутия Аертон Сена, Бруно, ще замести Рубенс Барикело и ще стане съотборник на Пастор Малдонадо в екипа от Гроув.

„Сделката ще бъде потвърдена официално в близките дни“, се казва още в информацията.

Според Аутоспринт, Сена ще допринесе с впечатляващите $17,8 млн. към бюджета на Уилямс, благодарение на бразилски спонсори, включително петролния гигант OGX, собственост на милиардера Ейке Батиста. Очаква се другите спонсори, които ще застанат зад Сена да са Embratel и Gilette.

Според Аутоспринт именно спонсорите на Сена са изиграли основна роля в привличането му, след като другия кандидат за мястото, напусналия Форс Индия, Адриян Сутил, не е получил достатъно финансова подкрепа от фирмата Medion, подкрепяла го до момента.

Според неофициална информация на бразилския сайт Grande Premio, договорът на Бруно Сена с Уилямс ще бъде подписан във Великобритания в понеделник.

Обширно интервю с Бруно Сена пък можете да прочетете в последния, 145 брой на списание ClubS1.