Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена се надява на място във Ф1 през 2010-та

Бруно Сена се надява на място във Ф1 през 2010-та

32
0

Бруно Сена отново се е фокусирал върху Формула 1, след като претърпя неуспех в преминаването си в тима на Браун в началото на тази година.

Сега обаче, с идването на три нови отбора догодина, свободните пилотски места ще са доста повече, затова бразилецът се надява този път да успее да се добере до жадувания кокпит на болид от Ф1.

След като разочарованият племенник на великия Аертон Сена разбра, че новият отбор на Браун е предпочел сънародника му Рубенс Барикело пред него, той се насочи към сериите Льо Ман, но заяви, че Ф1 си остава приоритет за него. След изненадващата смяна на Себастиен Бурде с Хайме Алгерсуари обаче отново се заговори и за бъдещето на бразилеца във Ф1.

„Не, мисля, че е прекалено късно да преминавам във Ф1 през 2009-та. Ще си навлека повече негативи, отколкото позитиви, ако скоча директно без тестове. По-добре е да изчакам  и да направя нещата както трябва за догодина. Чакам кашата във Ф1 да се оправи, за да мога да провеждам нормални и продуктивни разговори с хората там.

Чакаме политическата криза да поутихне, защото е доста объркано. Но знаете ли, въпросът е в това да си на правилното място в правилното време. Опитваме се да си осигурим най-добрата възможност, която можем, като този път ще се опитаме да се фокусираме върху правилните възможности“, обясни 25-годишният Сена.