Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена зад волана на колата на чичо си

Бруно Сена зад волана на колата на чичо си

41
0

Бруно Сена ще се появи по време на Фестивала на скоростта в Гудууд този уикенд, като ще седне зад волана на болида на чичо си – Макларън Хонда МР4-4.

Бруно бе поканен от Макларън да кара болида по време на първите два дни от фестивала, което ще позволи на феновете да разгледат отблизо една кола, която е доминирала през 1988 година в ръцете на Айртон Сена и Ален Прост. Заедно те печелят всички състезания без едно през въпросния сезон.

Колата, която ще кара Бруно, е част от колекцията на Макларън, която стои в Технологичния им център в Уокинг. Миналата седмица бразилецът е посетил фабриката, за да бъде внедрен в техниката от няколко механици, които са работили преди с Айртон.

По повод на събитието Бруно каза: „Да карам това турбо мощно „чудовище“, ще бъде най-страхотното нещо за мен… Много е мотивиращо да си зад волана на такъв исторически автомобил, особено да ти помагат същите хора, които са работили с Айртон през всичките тези победи през 80-те години.“

„Един болид от тогава далеч не е същият като един настоящ болид. Гудууд също така не е точно трасе за Гран при. Но съм сигурен, че този уикенд ще ми утоли малко жаждата за Формула 1.“