Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Алонсо в Макларън зависи от колата ни, заяви Булие

Бъдещето на Алонсо в Макларън зависи от колата ни, заяви Булие

35
0

Бъдещето на Фернандо Алонсо в Макларън зависи от това колко добър ще бъде болидът на тима през този сезон. Това заяви състезателният директор на екипа от Уокинг Ерик Булие. Тимът имаше много сериозни проблеми със задвижващата система на Хонда и масления резервоар в предсезонните тестове и бе далеч от лидерите като времена за обиколка и издръжливост. Според Булие, ако екипът не успее да реши тези проблеми преди старта на сезона, нищо около бъдещето на Алонсо в тима няма да зависи от Макларън.

Договорът на Алонсо с тима изтича след края на този сезон, като испанецът вече заяви, че има желание да остане в спорта и през 2018 г. Според Булие ако и тази година отборът не успее да му предостави конкурентна кола, то Алонсо може да загуби търпение и да напусне, намирайки място в друг отбор.

„Винаги има много истории за това, заяви Булие в интервю за испанския AS на въпрос дали Алонсо ще остане в тима, ако резултатите не са добри. – Мисля, че Фернандо е честен с нас, както и ние сме такива към него. Той първо искаше да види как е новата кола. И как се отразяват новите правила.

Мисля, че той харесва новата Формула 1. Фернандо иска да е конкурентноспособен. И ние трябва да бъдем конкурентни, за да бъде той доволен. Ако сме силни, той ще е щастлив. Ако не, Алонсо ще вземе своите решения. Вече говорихме за 2018 г. Но още е рано.“

Въпреки че Алонсо не е ставал шампион от 2006 г., Булие смята, че без съмнение испанецът остава най-добрият пилот в решетката. „Защо мисля така ли? Не искам да ви давам много информация за това, защото знам, че много отбори искат тази информация, каза още Ерик. – Но той е най-добрият.“