Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Гран при на Германия след 2018 г. не е сигурно

Бъдещето на Гран при на Германия след 2018 г. не е сигурно

46
0
Гран при на Германия,Хокенхайм

Бъдещето на Гран при на Германия след 2018 г. не е сигурно. Това обяви директорът на пистата Хокенхайм Георг Зайлер. През тази година състезание там няма да има, както бе и през 2015 г. За следващия сезон провеждането на надпреварата е осигурено, но по думите на Зайлер ако договорът с шефовете на спорта не бъде променен, то бъдещето на Формула 1 в Германия далеч не е сигурно.

„Няма да сключваме договор в бъдеще, който ни поставя пред рискове. От икономическа гледна точка, трябваше да приемем загубите от F1, които имаха значително влияние върху нашите финансови резултати в последните години, каза Зайлер пред DPA. – Не получаваме нито едно евро субсидия от региона, федерацията или държавата. Имаме контракт за 2018 г., но не и за след това.

Ако основните условия по договора не се променят, бъдещето на Формула 1 в Германия ще бъде в опасност. Не е нормално някои хора да печелят много пари от този спорт, докато пистите, на които се провеждат състезанията, да са на загуба. Надявам се и вярвам, че новите собственици имат интерес да има Гран при на Германия.”

Новият изпълнителен директор на F1 Чейс Кери обясни, че целта е Формула 1 да присъства на  германския пазар, но той добави, че това може да се случва в бъдеще на друга писта, а не на традиционните Хокенхайм и Нюрбургринг. „Вече се срещнах с някои немски представители и говорихме за двете писти, които са приемали Гран при на Германия в миналото, каза босът. – Но гледаме и за други възможности. Твърде рано е да правим конкретни изявления. „