Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми остава резервен пилот в Ред Бул и Торо Росо?

Буеми остава резервен пилот в Ред Бул и Торо Росо?

33
0
Себастиен Буеми

И двамата пилоти на Торо Росо от изминалия сезон бяха освободени след края на годината. Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари не получиха нови договори в Б-отбора на Ред Бул и бяха заменени от Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн.

Според информация на швейцарското списание Блик обаче 23-годишният Буеми няма да се сбогува със своите благодетели дали му път в моторните спортове. Според списанието той ще остане трети пилот на Ред Бул и Торо Росо, като предстои подписването на договор. Така Буеми остава кадър на академията на Ред Бул, докато Алгерсуари вероятно отпада от програмата за развитие на млади пилоти.

Испанецът бе разочарован след обявяването на Верн и Рикиардо за нови пилоти на Торо Росо, но въпреки това реагира доста спокойно. Възможно е той да стане втория пилот на Испания Рейсинг. Испанските собственици се разделиха с досегашния тим шеф Колин Колес и желаят да засилят още повече испанските си връзки, като за целта бе привлечен и Педро да ла Роса. Привличането на млад и талантлив испански пилот би било логично решение.