Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми наказан с преместване 5 места назад за Унгария

Буеми наказан с преместване 5 места назад за Унгария

35
0
Себастиен Буеми

Стюардите на Гран при на Германия санкционираха Себастиен Буеми (Торо Росо) за удара му с Ник Хайдфелд (Рено) с преместване с 5 места назад на стартовата решетка за Гран при на Унгария. Те постановиха, че швейцарецът е причинил катастрофа, която е можело да бъде избегната. Немският пилот излетя във въздуха след контакта между колите и отпадна от надпреварата. Буеми се прибра в бокса със спукана задна дясна гума.

Хайдфелд бе убеден, че вината е на съперника му.

Буеми блокира движението ми от ляво – има право на това. Но когато отидох надясно, той просто смени посоката след мен. Трябва да е знаел, че съм там. Бях далеч по-бърз от него и щях да го изпреваря. Той просто не ми остави никакво място, изхвърли ме в тревата – обясни пилотът на Рено.

Буеми от своя страна заяви, че Ник го е бутнал, но решението на стюардите бе срещу него. Уикендът в Германия никак не бе лесен за швейцарския пилот. Вчера той имаше главоболия заради горивото в колата му, тъй като се оказа, че то не отговаря на това във ФИА, предоставено от Торо Росо в началото на сезона.

Що се отнася до Хайдфелд, то той пък получи наказание преминаване през бокса заради удара си с Пол ди Реста (Форс Индия) в началото на състезанието, но отпадането му не позволи да изпълни санкцията. Стюардите обявиха, че няма да предприемат повече действия срещу него.