Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми невредим след жестоката катастрофа

Буеми невредим след жестоката катастрофа

58
0

Себастиен Буеми се отърва невредим от жестока катастрофа със своето Торо Росо по време на първата тренировка за Гран при на Китай днес. Счупване на десния горен елемент на предното окачване при скорост от над 300 км/ч бе причината за инцидента.

– Лесно установихме какво се случи, след като колата бе прибрана в гаража. Решихме проблема, за което свидетелстват многото обиколки на Хайме [Алгерсуари] следобед – категоричен бе техническият директор на тима Джорджо Асканели. – Иначе Себастиен имаше и друг проблем, открит след опознавателната му обиколка: теч в областта на педалите. След катастрофата пък имаше повреди по скоростната кутия и в комбинация с всичко останало, потрошено по неговия STR5, механиците просто не смогнаха да поправят болида.

Самият Буеми бе ядосан, че изпусна тренировките.

– Нямам какво толкова да кажа за катастрофата. Натиснах спирачките, колелата се откачиха и това беше. Физически съм добре. Но съм крайно разочарован, че поради независещи от мен причини не бях в състояние да карам почти през цялото време на петъчните сесии. Ще се опитам да наваксам в събота сутрин, но разчитам на данните от Хайме, за да видя накъде да вървя – огорчено обясни швейцарецът.

Испанският му колега изкара спокойно сесиите, като първоначално учеше трасето.

– Още една нова писта за мен, която е впечатляваща, трудна и технична, но истинско удоволствие за каране. Днес свършихме доста работа, като пробвахме поведението с различни количества гориво и различни настройки, като освен това сравнявахме гумите. Твърдият тип определено загрява по-трудно, а мекият изглежда ще е добър и за надпреварата. Все още има какво да подобрим до утре, но съм доволен от постигнатото досега – заяви Алгерсуари.