Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми няма да кара за Торо Росо, заяви Хорнер

Буеми няма да кара за Торо Росо, заяви Хорнер

137
0
Себастиан Буеми

Спряганият за титулярно място в екипа на Торо Росо от следващия сезон Себастиан Буеми едва ли ще се върне в тима като титулярен пилот. Това заяви спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Швейцарецът, който кара за Торо Росо между 2009 и 2011 г., се считаше за един от основните кандидати за място в екипа от Фаенца, където към момента няма обявен нито един сигурен титуляр за 2019 г.

Буеми кара успешно във Формула Е и в Световния шампионат за издръжливост в последните години, а освен това е и резервен пилот на Ред Бул, вършейки доста работа в симулатора. Според Хорнер обаче той няма да се върне в F1.

„Буеми е важна част от Ред Бул, каза Кристиан пред Sky Sports. – Още няколко отбора имат интерес към ролята му, която изпълнява при нас. Но той е обвързан с нас за следащите 3 години.

Буеми комбинира работата си в тима с другите си дейности. Той има програма във Формула Е и в WEC, и върши чудесна работа за нас в симулатора. Затова не мисля, че да се състезава в F1 за него е на дневен ред.“

Буеми бе засечен да му бъдат вземани мерки за седалка в базата на Торо Росо преди Сингапур, но се смята, че това е рутинна процедура за резервен пилот, който ще пътува с тима за състезанието, и трябва да е готов да се състезава в случай на нужда да замести някой от титулярите.