Начало Formula E News Буеми официално премина в Енвижън Рейсинг

Буеми официално премина в Енвижън Рейсинг

234
0
Себастиен Буеми, Формула Е
Себастиен Буеми, снимка Формула Е

Себастиен Буеми официално премина в Енвижън Рейсинг. Бившият шампион напусна екипа на Нисан, с който бе от създаването на Формула Е през 2014-та. Швейцарецът подписа многогодишен договор с Енвижън и ще си партнира с Ник Касиди.

Буеми спечели сезон 2015-2016 във Формула Е и прекара четири кампании в заводския отбор на Рено. След това той остана в екипа при идването на Нисан. Японският производител замести французите, които решиха да се фокусират във Формула 1.

33-годишният швейцарец е един от най-успешните състезатели в историята на Формула Е. До момента той има 98 старта, в които е записал 13 победи и 29 подиума. Въпреки тези успехи, Буеми изпитваше огромни затруднения през последните два сезона. Бившият пилот от F1 финишира на 21-ва и 15-та позиция в крайните класирания и нямаше нито един подиума. В крайна сметка това бе една от причините, които го накараха да премине в Енвижън Рейсинг.

Буеми заменя Робин Фрайнс. Нидерландецът реши да премине в отбора на Team Abt заедно с Нико Мюлер. Междувременно британският екип ще използва задвижващи системи на Ягуар и приключи партньорството си с Ауди.

„Сега е интересно време да бъда част от Формула Е. Нямам търпение да започна да карам за Енвижън Рейсинг през следващия сезон. Винаги съм изпитвал огромно уважение към екипа и смятам, че през годините той е свършил чудесна работа, за да постигне максимални резултати“, сподели Буеми.

„Новата ера на Gen3 е изключително важна за спорта. Тя представлява ново предизвикателство с по-бърз, по-лек и по-мощен автомобил. Целта ми е да се боря в челото на колоната. Нямам търпение да се кача в автомобила преди първото състезание в Мексико Сити“, добави швейцарецът.

Директорът на отбора Силвaн Филипи заяви, че подписването на договора с Буеми дава на отбора увереност, че може да се бори за титлата през следващия сезон.

„Като отбор винаги се стремим да бъдем възможно най-конкурентоспособни. След привличането на Себастиен сме сигурни, че разполагаме с един от най-бързите, опитни и амбициозни пилоти на стартовата решетка. Това ни дава голяма увереност в началото на новия сезон“, каза Филипи.

„Не трябва да забравяме и за Ник Касиди. Сега разполагаме с двама пилоти, които могат да ни помогнат да се състезаваме в челото на стартовата решетка и да се борим за титлите в шампионата на отборите и пилотите през сезон 2022-23“, добави шефът на Енвижън Рейсинг.