Начало Formula E News Буеми победи в Маракеш след старт от 7-а позиция

Буеми победи в Маракеш след старт от 7-а позиция

39
0

Шампионът Себастиан Буеми спечели втория кръг от тазгодишния шампионат на Формула Е в Маракеш, Мароко. Швейцарецът постигна второ време в квалификацията, но получи наказание от 5 места на старта, тъй като се оказа, че пожарогасителят в колата му е бил почти празен и не е отговарял на изискванията на ФИА за задължително минимално тегло.

Така пилотът на Renault e.dams трябваше да потегли едва 7-и, но направи страхотно състезание, за да вземе втора поредна победа за сезона след тази в Хонконг. Втори в надпреварата завърши Сам Бърд от DS Virgin, а трети Феликс Розенквист от Mahindra.

Последният поведе в надпреварата от полпозишън, следван от Бърд. По-късно втори излезе Жан-Ерик Верн от Techeetah. Розенквист натрупа аванс от около 4 сек пред французина, преди да влезе в бокса за смяна на болида в 16-ата обиколка. Бърд бе 4-и, а Буеми вече 4-и, като бе изпреварил съотборника си Никола Прост.

В 17-ата обиколка Буеми мина пред Бърд, като двамата спряха в пита за смяна на колите. След стоповете Розенквист остана начело на 5 сек пред Верн и на 10 пред Буеми. Себастиан обаче бързо настигна Верн, като бе със секунда на обиколка по-бърз от лидерите.

Верн обаче получи наказание преминаване през пита за превишена скорост в бокса. Така Буеми излезе на 2-а позиция и 6 обиколки преди края се озова плътно зад Феликс. И в 11-и завой швейцарецът опита атака от външната страна на спирането, която се оказа успешна.

Две обиколки преди финала и Бърд успя да изпревари Розенквист, който все пак запази мястото си на подиума пред Никола Прост. Пети остана Лукас ди Граси от ABT Schaeffler след старт от 12-а позиция.