Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми празнува 50 старт в Гран при на Марина Бей

Буеми празнува 50 старт в Гран при на Марина Бей

23
0
Буеми,Торо Росо

Швейцарският пилот на Торо Росо, Себастиен Буеми, ще чества своя старт номер 50 в Сингапур. Този факт определено радва младият състезател, който не може да забрави своето първо появяване сред най-големите през 2009 г.

„Първото ми състезание бе в Мелбърн и завърших на седма позиция“, спомня си швейцарецът, за когото това продължава да е най-доброто класиране в кариерата му. Той го повтаря само още веднъж, няколко месеца по-късно в Бразилия на Интерлагос. От тогава обаче подобряване на това постижение продължава да е мираж за него.

„Надявам се през тази година да се преборим поне за седмо място, колата ни сега е по-бърза, отколкото в началото на сезона“, обяснява Буеми пред швейцарския „Блик“. „Сингапур е една много специална писта и мога само да се радвам, че ще отпразнувам педесетото си състезание там.“

На тежкото трасе в милионния азиатски метропол Буеми очаква тежко състезание, при което се надява да може да покаже своята сила в двубоите и своята издръжливост. До момента той има едно отпадане и едно 14 място в Сингапур, факт, който той желае да поправи, за да отпразнува подобаващо юбилея си.

„За мен цифрата 50 е само една междинна станция по пътя към постигането на значително по-високите цели.“