Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми с нови главен механик и физиотерапевт

Буеми с нови главен механик и физиотерапевт

22
0
Себастиен Буеми

С нов главен механик и треньор Себастиен Буеми ще направи всичко възможно, за да се представи през 2011 г. много по-добре спрямо миналата година. Швейцарският пилот на Торо Росо, както и съотборникът му Хайме Алгерсуари, не се появиха във входящия списък на ФИА за предстоящия сезон, въпреки че от тима заявиха преди доста време, че ще ги задържат. На всичкото отгоре прословутият консултант в Ред Бул Хелмут Марко отбеляза колко проблеми имаше Буеми в края на 2010-а, докато Алгерсуари вървял по правилния път.

Няма да се извинявам. В краен случай мога да дам обяснение, но анализите остават приоритет на отбора. Знам обаче защо нещата се случиха точно по този начин, като говорих много и с инженерите, и с механиците. И [вследствие на това] сега имам нов главен механик – заяви пилотът пред швейцарския Блик.

Според него смяната не е цялостно решение на проблемите, но определено е стъпка в тази насока. Себастиен допълни и че сменя физиотерапевта си, тъй като настоящият не му оказвал достатъчно ментална подкрепа. Италианецът Фабио отстъпва място на австриеца Хелмут Финк, който има опит с автомобилни състезатели и вече е работил с Ник Хайдфелд в BMW Заубер.

Във Формула 1 нещата не опират само до фитнеса и физиотерапевтът не бива само да ти държи каската и бутилката с вода. Не че и аз не бърках. Няколко пъти разочаровах отбора си, когато не бях достатъчно агресивен или бях разсеян, а имаше и няколко инцидента. 2010-а обаче е вече зад гърба ми и знам, че този сезон ще съм по-добър във всяко отношение. Не се тревожа, че съм по-бавен от някого, имам достатъчно увереност в себе си – бе категоричен швейцарецът.

За неговото или това на Алгерсуари място се спряга името на Даниел Рикиардо, който е кадър на Ред Бул от академията за млади пилоти и трети пилот на Торо Росо за миналия сезон.