Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми се радва на топ 10, Лотус с технически проблеми

Буеми се радва на топ 10, Лотус с технически проблеми

43
0
Себастиен Буеми

Себастиен Буеми (10-и):

– Много съм щастлив, че съм обратно в Q3, което не се е случвало от 2009 г. Накрая вече нямах нови гуми, но въпреки това искам да благодаря на отбора за великолепната работа, показваща, че сме в правилната посока. Да се надяваме, че ще продължим с чудесното представяне и в утрешната надпревара, а от видяното досега в тренировките смятам, че сме в състояние да го осъществим. Не можех да се надявам на по-добър старт на сезона от това да съм в топ 10 по скорост. Най-бързата ми обиколка беше на ниво и не мисля, че можех да сваля много от това време.

Хайме Алгерсуари (12-и):

– Сравнително доволен съм, но трябва да поздравя съотборника за това, че свърши по-добра работа от мен. Чудесен резултат за екипа, обещаваща позиция за утре, когато основната ми цел ще е да спечеля точки. Отборът се справи невероятно през зимата, за да направи колата ни бърза и това са първи постижения с нея, а и се надявам на още подобрения в предстоящите стартове.

Джорджо Асканели (технически директор Торо Росо):

– Очаквах този резултат още преди квалификацията. Една идея пред Форс Индия сме, с които очаквам да се борим цяла година. Няма обаче да седна да плача за нещастието на Адриан Сутил. При анализ на резултата обаче не бива да забравяме, че Уилямс изкараха трудна сесия, а Заубер са доста пред нас. Но постижението е резултат от някои смели конструкторски решения.

Хейки Ковалайнен (19-и):

– За съжаление задното крило блокира в конфигурацията за увеличено аеропритискане при второто излизане, което определено повлия и не показахме оптималното представяне на болида си. Имахме проблем и с извличането на максимума от гумите, но повишението на температурите утре трябва да подобри ситуацията.

Ярно Трули (20-и):

– В тренировката имах грижи със сервото, но отборът се справи с тях и в квалификацията автомобилът определено се усещаше по-добре спрямо свободните тренировки до момента. Определено ще сме по-бързи, когато успеем да загреем гумите, така че надпреварата утре ще е вълнуваща.