Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми замества Фетел в Торо Росо?

Буеми замества Фетел в Торо Росо?

36
0

Шефът на тима на Торо Росо, Франц Тост, е казал пред швейцарски вестник, че Себастиен Буеми ще направи състезателния си дебют във Формула 1 с Торо Росо през 2009 година.

Швейцарският тийнейджър тества тази седмица болида STR3 на пистата Херес. В интерес на истината същото стори и Такума Сато. Това е следствие на факта, че Торо Росо си търсят подходящ заместник на отиващия в Ред Бул Себастиан Фетел.

Тост признава, че Буеми е препоръчан от собственика им, Ред Бул, и допълва, че е бил приятно изненадан от представянето на младия пилот.

„След това, което видяхме тази седмица, и ако успеем да намерим подходящ опитен пилот, който да кара с него, мисля, че можем да поемем риска да приемем Себастиен през 2009 година” – казва Тост. „Можете да приемете това като официална информация.”

Австриецът продължава: „Той е много, много талантлив и тъй като ние принадлежим към семейството на Ред Бул, то трябва да помогнем на техните пилоти.”

Засега не е бил подписван договор с Буеми, тъй като тимът гледа да не бърза. Тост обаче подчертава, че е въпрос само на време.

31-годишният Сато, който има близо 100 състезания зад гърба си, засега остава извън плановете на Торо Росо за 2009 година. Все пак в момента се разглежда още възможността Бурде да остане в екипа.

„Ако се нуждаят от мен, аз ще бъда готов” – казва японецът пред швейцарския вестник „Блик”.