Начало Автомобили Bugatti демонстрира порцеланов Veyron Grand Sport

Bugatti демонстрира порцеланов Veyron Grand Sport

67
0
bugatti,Grand Sport,veyron

Компанията Bugatti представи уникален екземпляр на открития си супермодел Veyron Grand Sport. Колата носи името L,Or Blanc (Бяло злато) и е изработена съвместно с Кралската порцеланова работилница в Берлин, където и бе представен униката.
Оцветеният в тъмно-синьо с бели орнаменти роудстър има в екстериора и салона си декоративни детайли, изработени от порцелан. Те са монтирани на капачката на резервоара и в центъра на джантите например. От същия материал е изработен и подлакътника-жабка между седалките. На всеки от 12-те елемента е изобразен изправен на задните си крака слон. Неговият първообраз, аналогична скулптурка, изработена от брата на Еторе Бугати – Рембранд, е била монтирана на радиаторната решетка на класическия Bugatti Type 41 Royale, появил се в края на 30-те.
Цената на уникалния открит супермодел е 1,65 млн. евро и според представители на Bugatti, този роудстър се явява единствен по рода си. Не е изключено обаче в бъдеще да се появят подобни модификации, тъй като сътрудничеството с Кралската порцеланова работилница ще бъде продължено.