Начало Автомобили Бул Инс отчита ръст в приходите и печалба от 1.8 млн. лв.

Бул Инс отчита ръст в приходите и печалба от 1.8 млн. лв.

392
0
Бул Инс,Петрозар Петков,Стоян Проданов

Първите девет месеца на годината бяха силен период за Бул Инс, въпреки свиващия се застрахователен пазар, заяви доц. Стоян Проданов, изпълнителният. директор на ЗД Бул Инс. За първите девет месеца на 2011 г., компанията е продала услуги за над 14 млн.лв. повече спрямо същия период на 2010 г. Проданов обясни още, че тези резултати са добър успех на фона на обобщените резултати в общото застраховане у нас. Отличните резултати на компанията и отредиха една единайста (1/11) от целия пазар, чийто дял година по-рано бе над 9%.

Един от важните моменти за Бул Инс през първите девет месеца бе реализацията на невероятния за сектора 76% ръст в приходите по задължителната застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите. Това нареди компанията на 2-то място в приходи в сектор, в който работят общо 19 компании. Уникалното в случая е, че до преди няколко години тази застраховка не бе приоритетна за Бул Инс и само за няколко години компанията успя да убеди клиентите, че нейните продукти в тази нова за нея сфера заслужават сериозно внимание.

Въпреки силно свиващият се пазар, Бул Инс продължава да е водещ и при застраховката Каско. Само за първите девет месеца на годината дружеството е реализирало 53 млн.лв. приходи от нея и в същото време е изплатила обезщетения за над 34 млн. лв. За поредно деветмесечие Гражданска отговорност и Каско се оказаха най-важните застраховки за сектора, като формираха над 71% от приходите.

В период на криза, когато цялата икономика е забавила движението си, е трудно да се мисли за развитие и иновации. Стабилността, която получава Бул Инс, като водещ в автомобилното застраховане, й дава предимство пред останалите компании, да инвестираме в иновации и нови технологии, обясни доц. Стоян Проданов. Всяка година обновяваме наложените вече продукти като включваме покритието на нови рискове и вкарваме нови, които постоянно подобряват съществуващите на пазара. Благодарение на това отчитаме и увеличение на пазарния дял на Бул Инс, завършва той