Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие е убеден, че Лотус ще се справят по-добре през 2013 г.

Булие е убеден, че Лотус ще се справят по-добре през 2013 г.

51
0
Ерик Булие

Лотус ще се представи значително по-силно във Формула 1 през 2013 г., дори да започне сезона с автомобил, който е толкова бърз, колкото този от предходния сезон, убеден е шефът на екипа Ерик Булие. Според него отбелязаният от пилотите прогрес заедно с повишеното ниво на разбиране от страна на инженерите ще доведат до напредък дори без сериозни технически иновации.

Знам, че и двамата ни състезатели ще са подготвени и – нека го кажа така – ще постигат повече в сравнение с периода отпреди 12 месеца. Ще съм много щастлив, ако започнем сезона с представяне, каквото имахме спрямо останалите миналата година. Изгубихме малко почва под краката си през лятото, но сме наясно къде и какво се случи. Поучихме се от грешките и няма да приложим същата стратегия при развитието на автомобила догодина – обясни Булие пред autosport.com.

Лотус направиха нещо необичано през 2012 г. – вложиха малко повече усилия в проекта за следващия сезон преди лятната ваканция, за да употребят всички налични ресурси в битката през втората половина на сезона. Това обаче не се получи съвсем на практика, но Кими Райконен спечели Гран при на Абу Даби – отборът все пак откри част от загубеното като скорост точно в края на сезона и това бе повод за оптимизъм у Булие:

– Хубаво бе да видим, че Енстън е в състояние да се справи точно като по-големите отбори. Така че съм положително настроен, но и предпазлив. Не знаеш какво правят останалите екипи. Но правилата са доста стабилни, така че ще има само еволюции на колите от 2012 г. Това може да е добре за нас.