Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Едва ли има човек, който да каже на Кими какво да...

Булие: Едва ли има човек, който да каже на Кими какво да прави

28
0
Кими Райконен

Кими Райконен е един изключителен пилот и това бе ясно още след първия му сезон в Заубер. Стилът му извън пистата е неподражаем, а представянето му на трасето почти винаги е безупречно. В екипа на Ферари изглежда не успяха да разберат финландеца, въпреки че той стана шампион още след първата си години при италианците след няколко неуспешни опити с Макларън. И въпреки че пропусна две години, още със завръщането си през миналата година той показа, че продължава да е сред най-добрите пилоти не само в съвременната Формула 1, но и в цялата й история. Видимо е, че Ерик Булие е намерил правилния подход, така че финландецът да се чувства у дома си в неговия отбор.

„Истина е, че сме предложили една обстановка, която да дава възможност на хората работещи при нас, да дават най-доброто от себе си и да разгърнат възможностите си“, обяснява тим шефът на Лотус пред Аутоспорт. „Да ограничаваш Кими, това е нещото, което той мрази. Не мисля, че има човек на земята, който да може да му каже какво да прави и какво да не прави. При нас хората знаят, какво да правят. Имаме чудесни кадри и изглежда, че нещата функционират.

Кими започна годината така, както завърши миналата. Можем да очакваме да бъде още по-силен в следващите състезания.“

Въпреки победата във вчерашния ден Булие запазва скромност и спокойствие, и не смята, че отборът му е сред топ тимовете, борещи се за титлите.