Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Хайдфелд и Петров могат да се справят още по-добре

Булие: Хайдфелд и Петров могат да се справят още по-добре

30
0
Виталий Петров,Рено

След удовлетворяващото начало на сезон 2011 г. шефът Рено Ерик Булие обобщава първите три старта на екипа си и поглежда към идващите нови предизвикателства.

– Ерик, Формула 1 се връща в Европа. Какви са заключенията за сезона до момента?

– Първите три състезания винаги са предизвикателство – колата излиза на писта за реална надпревара на другия край на света. Нашето представяне бе задоволително с два подиума в три надпревари. Имахме обаче и някои разочарования в Китай, които опитахме да анализираме максимално добре. Като цяло обаче показахме чудесна конкурентоспособност и наистина имаме огромно желание да се състезаваме в Европа.

– Връщането на Гран при на Стария континент обикновено е придружено с големи новости по автомобилите. Подготвен ли е отборът за Турция?

– Имам достатъчно нови неща за Турция. А и исторически погледнато, екипите наистина подготвяха първото сериозно развитие на колите си точно за тези стартове, но през последните години работата е непрекъсната – започва от самото начало на сезона. Още в Малайзия и Китай имаше страшно много нови неща по колите. Първата надпревара в Европа обаче остава важна по отношение на подобренията.

– Познавате много добре Истанбул парк, вдъхновява ли ви пистата?

– Напомня ми за невероятната битка между Виталий [Петров] и Фернандо [Алонсо], както и за много силните състезания на Роберт [Кубица] и Виталий. Наясно съм, че болидът ни изглежда по-бърз тази година, а пилотите ни познават и харесват трасето, така че се надяваме на добър уикенд.

– Ник [Хайдфелд] и Виталий демонстрираха страхотна скорост в първите надпревари – готови ли са за новите предизвикателства?

– Според мен могат да се справят и още по-добре. В изминалите състезания те все още опознаваха автомобила, а вече бяха бързи. Убеден съм, че след като бяха толкова близо до победа, ще искат да постигнат успех. Отборът е изцяло, на 100% и зад двамата, за да се справим със задачите.