Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Хайдфелд и Сутил все още се борят за мястото на Петров

Булие: Хайдфелд и Сутил все още се борят за мястото на Петров

53
0
Виталий Петров

Тези дни тим-шефът на Рено – Ерик Булие, бе попитан дали Ник Хайдфелд и Адриан Сутил все още се борят за мястото на Виталий Петров и отговорът бе положителен.

В Рено все още мислят по въпроса дали да преподпишат договора си с руснака и за 2011-та или пък да го заменят с друг пилот.

Петров се представи много по-слабо от съотборника си Робърт Кубица в дебютния си сезон, но пък има зад гърба си сериозни спонсори, които наливат пари в отбора, от който си тръгнаха доста спонсори през последните две години.

„На Виталий му липсва опит на най-високо ниво. Той започна много късно кариерата си в моторните спортове и затова има нужда да учи повече от останалите новобранци.

В крайна сметка основната ни цел е титлата, но ние трябва да правим само по една крачка напред.

Би било глупаво да вземем втори топ-пилот, при положение, че не сме готови за него. Искам първо да се установим като топ-отбор задълго, защото тогава и големите спонсори отново ще се върнат.

Ние казахме, че подкрепяме Виталий и ще му дадем шанс до края на сезона и чак след това ще вземем решение. 

Трябва да дадем на Петров неговия шанс и чак тогава  ще започнем да водим сериозни разговори с Хайдфелд и Сутил.  Ник е свободен за 2011-та, доколкото знаем, а и иска да бъде с нас“, обясни французинът.