Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Можем да развиваме колата като миналия сезон

Булие: Можем да развиваме колата като миналия сезон

34
0
Ник Хайдфелд

Шефът на Рено Ерик Булие пое риск, подписвайки за още година с Виталий Петров, но руснакът се отблагодари на шефа си с подиум в Гран при на Австралия. Трудният първи уикенд на Ник Хайдфелд с отбора пък не е индикация за нивото му, смята французинът.

Отборът постигна страхотен резултат в Австралия. Трябва да е било особено удовлетворяващо след много стресиращата зима?

– Така е. Първо имаше чувство на облекчение, тъй като е добре да се види, че колата ни наистина е стъпка напред в сравнение с миналата година и че вече се борим за подиуми. Освен това очевидно е страхотна награда за отбора, защото всички вложиха невероятно много усилия през зимата и особено през последните няколко седмици, за да подготвят автомобила.

Виталий посети фабриката след успеха и бе приветстван много топло от хората там…

– Да, беше чудесно да го видим, че се справя така добре на пистата в един наистина прекрасен уикенд. Остана концентриран през цялото време. Направи силна квалификация и след това записа брилянтно представяне в надпреварата. Всички в тима бяха невероятно горди да го видят на подиума. Обръщението му към хората ни в Енстън бе великолепно.

Реално ли е състезателното темпо на R31, видяно в Мелбърн, спрямо това на съперниците?

– Всъщност показа как бяха разпределени силите в Австралия. Според мен в Малайзия нещата ще са различни, а след това ще има още размествания. Така че не е репрезентативно за целия сезон.

Ник изкара трудно първо състезание с тима, уверен ли сте, че ще се върне в борбата на Сепанг?

– 100% съм убеден, че ще е така, защото той е боец и състезател с огромен опит. В Малайзия ще е още по-мотивиран да направи добро представяне.

Надпреварата в развитието вече започна. Мислите ли, че отборът ще е в състояние да повтори демонстрираното темпо в това отношение от миналата година?

– Напълно съм убеден, че екипът е в състояние да се справи като миналия сезон. През 2010 г. доказахме способностите си да развиваме автомобил на много високо ниво и не виждам причина, поради която да не се справим и сега, особено като се има предвид, че се трудихме върху подобрението на процесите и производствения си капацитет.

Смятате ли, че отборът ви може да се бори наравно с топекипите?

Да, в Австралия бе очевидно, че сме в добра позиция и според можем да продължим борбата.