Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Накрая бяхме прекалено консервативни

Булие: Накрая бяхме прекалено консервативни

71
0
Ерик Булие,Стив Нилсен

Прекалено консервативен нарече подхода на Рено към решителната трета част на квалификацията в Сингапур шефът на отбора Ерик Булие. Според него начинът, по който отборът и Роберт Кубица са планирали сегмента, не е бил правилен.

– Според тима нямаше достатъчно време за две серии, а това означаваше, че залагаме всичко на една обиколка за време. Това определено повлия на Роберт, но не може да се отрече и че колата ни не пасва кой знае колко на това трасе – каза още Булие.

Липсата на скорост бе отбелязана и от главния състезателен инженер Алан Перман:

– Като цяло болидът ни нямаше достатъчно темпо, за да постигнем резултатите, на които се надявахме в квалификацията – обясни той. Роберт още веднъж направи безгрешно представяне и взе максимума от колата. Срамота е да видим Виталий да допусне такава грешка, точно когато натискаше здраво във втората част на сесията. Той изкара труден ден вчера, но напредна много в последната свободна сесия, като изглеждаше по-силен. Знаем, че състезанието утре е дълго, така че ще трябва да се възползваме от всяка предоставила ни се възможност – допълни Перман.