Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие не смята изпускателната система на R31 за прекалено рискована

Булие не смята изпускателната система на R31 за прекалено рискована

26
0
R31,Рено

Тим-шефът на Рено – Eрик Булие, призна, че има известен риск в иновативното решение за позиционирането на изпускателната система при новия болид на отбора – R31, но според него рискът е напълно оправдан.

По време на първия ден тестове обаче новият болид даде едва осмо време след 28 завъртяни обиколки, но това по никаъв начин не притеснява Булие, според когото резултатите от първия ден нямат никакво значение.

Няма да разкрия много относно новата изпускателна система, ще оставя нашите конкуренти да я разгадаят сами. Да, решихме да постъпим малко по-смело, що се отнася до дизайна на тази част, за да направим колата малко по-различна.

Да, риск има, но ние сме напълно готови да го поемем. Tрябва да сме готови.  Ако си прекалено консервативен, ще си останеш в края на колоната, а ние не искаме да прекарваме времето си, като копираме останалите. Ако искаш да си в челото, трябва да си креативен  и трябва също така да поддържаш тази креативност и сред тима си.

Предпочитаме сега да имаме кола, която да е способна да се бори за полпозишън, а не такава, която просто да стига до Топ 10 в квалификацията, а след това и в състезанията. Оптимистичната прогноза е дори да отбележим няколко подиума, но определено това, което искаме, е да сме в челото.

Определено предприехме техническа насока, която може да ни отвори вратата към някои бъдещи развития или пък може би не.  Но ние вярваме много в хората, които работят за нас и определено ги подкрепяме и смятам, че това е добре и за Ф1 като цяло„, зяви Булие.