Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие очаква тежка битка с Мерцедес до края на сезона

Булие очаква тежка битка с Мерцедес до края на сезона

22
0

Тим-шефът на Рено – Ерик Булие, вярва, че отборът му ще продължи битката с Мерцедес в конструкторския шампионат до самия край на сезона в Абу Даби.

В момента двата отбора са разделяни от 20 точки разлика в полза на Мерцедес, но последните състезания за немците бяха почти катастрофални. Булие обаче знае добре, че това едва ли ще остане така до финала на сезона.

„Битката с Мерцедес е нещо, което очаквам да продължи през целия сезон. Tе са много силен противник и ще бъде грешка, ако ги подценим. Те имат двама много добри пилоти и са пред нас в шампионата, затова е ясно, че ще трябва да работим много, за да ги победим.

Очевидно на тях им липсваше скорост във Валенсия, което бе изненада, но аз не мисля, че ще се представят по този начин във всички останали състезания, затова бе важно да вземем точки от тях, тъй като знам, че те ще отвърнат.

Стратегията ще бъде различна спрямо това, което беше в началото на сезона, въпреки че е ясно, че трябва да продължаваме да работим здраво, защото все още не сме достатъчно бързи, за да се борим за полпозишъни или победи. В същото време обаче е важно и че гледаме към следващата година. Не трябва да изоставаме развитието на колата за 2011-та, което вече тече с пълна сила“, смята Булие.