Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Шести и 10-ти не са желаните от нас позиции, но трябва...

Булие: Шести и 10-ти не са желаните от нас позиции, но трябва да сме реалисти

43
0
Дженсън Бътън

Шести и десети – позициите, на които се класираха Дженсън Бътън и Кевин Магнусен в Гран при на Монако – не са желаните от Макларън места, но отборът трябва да е реалистично настроен, заяви рейсинг директорът на екипа Ерик Булие.

Това все пак бе добро представяне – и от гледната точка на отбора, който работи брилянтно, и от перспективата на пилотите. Кевин трудно ще приеме десетото място. До последните обиколки изглеждаше като че ли ще се класира поне шести, когато проблем със задвижващата система го прати назад. За щастие го оправихме и той продължи, но инцидентът с Кими [Райконен] не помогна. Дженсън демонстрира обичайния си опит и непрекъснат стремеж да върви напред – допълни той.

Бътън сподели от своя страна, че е изживял едно типично за Монако състезание с много грешки и задължително съсредоточаване през цялото време:

През целия си финален стинт внимавах за гумите. Не можах да изпреваря Нико [Хюлкенберг]. Неговите гуми не бяха в добро състояние, но всеки път, когато натиснех да го доближа, моите също правеха проблеми и не се получи. Резултатът ни не е лош. Жалко само, че проблемът на Кевин ни отне възможността да вземем повече точки.

Датският му съотборник прие станалото изключително разумно: каза, че въпреки всичко станало днес – задържането заради трафик при спирането в бокса, опасното пускане на Торо Росо пред него и проблема с двигателя – се радва, че поведението на автомобила е било наистина добро.

Това е нещо безкрайно положително. Може да е трудно да се види отвън, но вървим напред. Имаше купища дребни проблеми. Екипът на Жан-Ерик [Верн] вероятно не бе изчислил правилно пускането му – нещо подобно никога не се случва по вина на пилота. И жалко, че не довърших битката си с Хюлкенберг. Пазех си гумите с идеята, че неговите ще се съсипят, когато се появиха грижите със задвижващата система. Още не съм напълно сигурен какво се случи. И не видях какво стана с Кими – влязох отвътре, за да блокирам неговото влизане, но той избра да тръгне да ме изпреварва така или иначе. Тук задминаванията са трудни и не се получи – каза още Магнусен.