Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Започва нова ера за Рено във Ф1

Булие: Започва нова ера за Рено във Ф1

85
0

Ерик Булие възлага големи надежди на предстоящия сезон във Ф1 и се надява, че трудният сезон 2009 ще може да бъде оставен в миналото.

Миналата година определено не беше добра за отбора – случи се огромният скандал, довел до махането на Флавио Бриаторе, а освен това отборът бе напуснат и от основния си спонсор ING. 

Сега тимът стартира с нова разцветка и изцяло нов пилотски състав.

„Началото на нов сезон във Ф1 винаги е време на големи очаквания. А за Рено тази година това важи с пълна сила, тъй като започваме нова ера. Имаме нова структура – нови пилоти, нова цветова схема и затова определено има за какво да се вълнуваме и какво да очакваме.

Да си поставим конкретни цели никога не е било лесно, но е очевидно, че за 2010-та амбициите ни са големи и искаме да върнем Рено отново в челото на решетката. Естествено това няма да се случи за една нощ и затова амбицията ни е да изградим това стъпка по стъпка.

R30 би трябвало да бъде конкурентна, силна и издържлива кола и затова избрахме агресивна стратегия за развитието й.

Фабриките в Енстоун и Вири не са спирали да работят още от дългите зимни месеци, за да ни осигурят възможността да започнем новия сезон в най-добрата възможна форма. Тези фабрики са постигали успехи в миналото и не са забравили как се побеждава във Ф1″, обясни французинът, който предстои да изкара първия си цял сезон във Ф1 като шеф на Рено.