Начало Автомобили Бултрако посвещава изложението си на безопасността на движението

Бултрако посвещава изложението си на безопасността на движението

52
0

Официалният вносител на Honda за България Бултрако ще посвети тазгодишното си изложение на безопасността на движението, както и на опазване на околната среда. На него ще бъдат показани най-новите модели автомобили и мотоциклети на марката, както и новите идеи и инициативи на компанията. То ще се проведе от 6 до 9 март.

Всяка година в света при пътнотранспортни произшествия загиват над 1,3 милиона души, а около 50 милиона получават тежки наранявания – посочи в изявлението си изпълнителният директор на Бултрако Костадин Грозданов. – През 2012 г. в европейския съюз загубите от ПТП се изчисляват на над 250 милиарда евро. Голяма част от тежките произшествия са били предотвратими.

Той посочи, че Honda е една от фирмите, борещи се за по-голяма сигурност и безопасност както за водача и пътниците в автомобила, но и за останалите участници в движението – мотоциклетисти, велосипедисти и пешеходци.

Неслучайно осемте модела, които фирмата ни пусна на пазара през последните пет години – тоест всички нови автомобили – са с максималните 5 звезди на независимите тестове на Euro NCAP, а модели като CR-Z, Civic и CR-V получиха едни от най-високите оценки за защита на децата в колата и на пешеходците. Всички коли, които показваме на изложението, са с 8 въздушни възглавници. А нашата премиера – новият Civic Tourer – е снабден и с най-новата Advanced Driver Assistance System. Тя предотвратява опасността от катастрофа при излизане от гаража, при движение в града, предупреждава за пътните знаци, като ги показва на дисплея и др. – допълни той.

Honda също така е първият производител, поставил предпазна въздушна възглавница на мотор. Повечето от моделите на бранда са с ABS и CBS, а до две години те ще бъдат задължителни за всички мотори на компанията.

Бултрако ще работи изключително в посока безопасността на движение. За младежите и девойки, желаещи да бъдат правоспособни водачи на мотопеди, мотоциклети и леки автомобили ще бъдат организирани курсове за обучение и повишаване на квалификацията. Ще бъде създадена организация за предоставяне на младите хора условия за повишаване на знанията и уменията им. Пилотен проект стартира в НУКК (Национален учебен комплекс по култура – Лицей с изучаване на италиански език) – Горна Баня, където децата в детската градина и учениците от началните класове ще получават диплянки, които ще ги информират нагледно за основните опасности в градския трафик. Аниматори и инструктори ще ги запознават с правилата за движение под формата на забавни игри. Учениците от гимназиалните класове ще бъдат обучавани на специални мототрейнъри, които нямат аналог в България и ще се участ да управляват двуколесни моторни превозни средство. Планира се и пускане в експлоатация на специализиран микробус, оборудван с 4 мототрейнъра, с който тези технологии да могат да достигат и до по-малките населени места.

На самото изложение пък премиерите на Бултрако ще са 9 – Honda Civic Tourer 2014, Honda CR-V 1,6 i-DTEC, Honda MSX125, Honda CB550X, Honda CB500F, Honda NC750S, Honda NC750X. Сред останалите експонати ще са добре познатите Honda CR-V, Honda Civic, Honda Accord, Honda Jazz, както и скутери и мотоциклети от различни класове.