Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде: Парите са решаващи за решението на Торо Росо

Бурде: Парите са решаващи за решението на Торо Росо

20
0

Себастиен Бурде каза, че до голяма степен за пилотската двойка на тима през 2009 година решаващи ще се окажат парите.

Четирикратният шампион в сериите Чемпкар тепърва предстои да разбере дали ще му бъде предложено място в базирания във Фанеца тим, за който вече кара през 2008 година. Торо Росо търсят двама пилоти, като в Барселона за отбора тестваха Бурде, Себастиан Буеми и Такума Сато. По повод на това французинът смята, че не само талантът на пилотите, ами и парите ще бъдат решаващи при взимането на окончателно решение.

„Не, това не е някакво директно елиминиране” – казва Бурде за официалния сайт на Формула 1. „Тук съм, защото отборът ме познава доста добре и каквото и да правят, накрая пак ще се отнася предимно до сравнение на гуми и оптималното им ползване.”

„Явно е,ч е караме колата за 2008 година с нивата на притискане за 2009 година, което е доста по-ефективно в сравнение с реалния болид за 2009 година, тъй като нивата на притискане са идентични, но в настоящия случай с доста по-малко съпротивление.”

„Затова и е нормално да произвеждаме впечатляващи времена, което всъщност няма нищо общо с представянето на болида за 2009 година – поне не засега.”

„Затова и не съм тук, за да се елиминираме директно. Проблемът просто е финансов. Отборът се нуждае от пари, като си мисля, че докато не намерят пакет от достатъчно бързи пилоти с добри приходи – или тимът не намери сам начин да се справи – то реално няма да намери и оптимална пилотска двойка.”

Бурде подписа тригодишен договор с тима на Торо Росо, но признава, че няма гаранция, че ще кара за него през 2009 година. французинът също така е на мнение, че пилотската двойка няма да бъде обявена скоро.