Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде ще кара в сериите Суперлига

Бурде ще кара в сериите Суперлига

25
0

След като бе изхвърлен от тима на Торо Росо, Себастиен Бурде реши да се насочи към сериите Формула Суперлига.

Този шампионат стартира миналата година и при него моторните спортове се комбинират с футбол, тъй като отборите в него носят името на футболни тимове. Бурде е подписал договор с екипа, носещ името на отбора от испанската лига Севиля. Там той ще замести аржентинския пилот Естебан Гуериери.

„За един пилот Формула Суперлига е най-добрата алтернатива на Формула 1. Днес това е единствения друг шампионат в Европа, който предоставя на един пилот възможността да се състезава с болиди на едно високо и професионално ниво. Тестът на Маникур ми помогна да разбера колко забавни за каране са тези коли“, заяви пилота за официалния уебсайт на сериите.

„Моето желание разбира се е да съм конкурентноспособен още от началото. Ho аз направих само няколко обиколки с тази кола, а отбора е нов за този шампионат. Да спечеля първото си състезание със сигурност няма да бъде лесно. Също така на мен ми се иска и да се забавлявам, тъй като през последната година това определено не ми се отдаде“, обясни Бурде, който ще направи дебюта си във Формула Суперлига на пистата Ещорил в Португалия този уикенд.