Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде смята да съди Торо Росо

Бурде смята да съди Торо Росо

28
0

Себастиен Бурде обяви, че смята да предприеме съдебни действия срещу вече бившия си тим – Скудерия Торо Росо.

Ето и официалното изявление на пилота:

„Много съм разочарован и шокиран ит решението, взето от Скудерия Торо Росо за това, че не ми позволиха да карам за отбора до края на сезона.

Имайки предвид това, смятам, че Скудерия Торо Росо наруши договорните си задължения спрямо мен, а също така и вярвам, че нищо в моето поведение не е основателна причина за отбора да сложи край на договора.

Смятам, че решението на тима е ясно нарушение на задълженията на Скудерия Торо Росо в това споразумение. Инструктирах адвокатите си да разгледат тази ситуация, включително и възможностите за предприемане на съдебни мерки.

Аз съм дори още по-разстроен от решението на тима, имайки предвид че то бе прието непосредствено преди унгарската Гран при, където отбора ще представи нов, много по-конкурентноспособен състезателен пакет, с който да се опита да надскочи моментните си трудности.

Убеден съм, че ако ми бе даден шанса да се състезавам с подобен пакет, аз щях да имам възможността да постигна задоволяващи резултати.

И накрая искам да благодаря на всички свои фенове за тяхната подкрепа. Мотивацията ми е непокътната и аз ще продължа да бъда силно отдаден на проекта си във Формула 1, заради който прекратих кариерата си в Съединените Щати.“