Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни отново „взриви” падока

Бърни отново „взриви” падока

63
0

Думите на Бърни Екълстоун, че в момента Формула 1 е по-лоша от когато и да било почти изместиха вниманието в падока от новите коли и първите тестове за сезона! Шокиращо светът на Гран при за пореден път зашумя около това какво и как да се промени за 2017 г, за да стане спортът притегателен за милиони.

Коментарите около изказването на Бърни, че той не би завел семейството си на състезание, където Хамилтън ще е пръв на старта и ще спечели, а ако това не стане, ще успее другия Мерцедес обаче съвсем не дойдоха случайно, защото утре в Женева е поредното гигантско заседание относно бъдещите промени в правила, които трябва да са ясни до 1 март.

Според шефа на Ред Бул Крисниан Хорнер трябва да се намери добър компромис, за да станат колите отново бързи и много повече да зависи от пилота. Ейдриън Нюи преди него също изрази надежда, че правилата ще се променят така че болидите да станат по-бързи и атрактивни, по-трудни за каране и състезанията по-интересни с по-голяма свобода за инженерите като през 70-те години на ХХ век.

Отмар Шафнауер от Форс Индия също дълго говори какво и как трябва да се промени и обясни и как като дете в Детройт е бил зашеметен от скоростта и трудния контрол над Формула 1, а сега тя е по-бавна от GP2. Но той подчерта, че е инженер и винаги се вълнувал от техническата страна на спорта, а може би за много хора е по-важно да има изпреварвания и скорост.

Спортният директор на Макларън Ерик Булие каза, че той лично може и да не е съгласен с оценката за спорта в момента, но като носител на търговските прави Бърни вижда цифрите, аудиторията и има спомени от предишни периоди.

Дано се споразумеем – каза французинът и отбеляза, че наистина трябва да се намери някакво добро решение, за да стане спортът по-интересен.

Хорнер също има надежда, че може да се постигна добри решения утре, но очевидно всеки си представя различни добри неща и няма никаква визия у всички, че това което липсва на спорта е състезание между отбори с близки възможности и ресурси.