Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Хамилтън направи грешка с Мерцедес, но извади късмет

Бътън: Хамилтън направи грешка с Мерцедес, но извади късмет

34
0

Дженсън Бътън още смята, че бившият му съотборник Люис Хамилтън е допуснал грешка, напускайки Макларън в посока Мерцедес. Според Дженсън британецът е действал емоционално, но е извадил късмет. Хамилтън си тръгна от Уокинг в края на 2012, за да отиде в тогава в по-скоро посредствения тим на Мерцедес. Нещата обаче се обърнаха и Люис спечели 2 световни титли със Сребърните стрели.

„Никой не мислеше, че той взима правилното решение, защото тогава то наистина не беше, каза Бътън. – Отиде в отбор, който се подобри драстично. Екипът свърши невероятна работа, но човек няма как да предскаже подобно нещо и тогава по нищо не личеше, че ще стане така. Решението беше изненадващо, защото дойде след доста победи и полпозишъни в последния му сезон с Макларън.”

„Люис е един от най-бързите пилоти, но не знаеше, че Мерцедес ще станат толкова силни, когато подписа. Всички сме емоционални, той също, но неговото решение се отплати. Мисля, че той беше разочарован от ситуацията в Макларън заради отпадането в Гран при на Сингапур (където водеше).”