Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън готови за следващата битка

Бътън и Хамилтън готови за следващата битка

54
0
Дженсън Бътън

След два поредни подиуми в първите надпревари от сезона във Формула 1 Макларън се готви да продължи битката с Ред Бул и останалите екипи в Китай в края на тази седмица. Дженсън Бътън се качи на подиума в Малайзия и вече няма търпение за следващия старт.

Пистата в Шанхай е прекрасно модерно трасе с няколко интересни неща по него. Първият завой е уникален: влиза се на пълна газ, на седма, а после предавките се свалят със свиването на кривата, която е много дълга. Там трябва да си търпелив, а точно на влизането има малка неравност, превръщаща го в още по-голямо изпитание. Обратната права пък е такава, че дори без DRS ще има много възможности за изпреварвания – обясни световният шампион за 2009 г.

Англичанинът заяви още, че в тима се надяват да продължат постигането на добри резултати и дори да подобрят досегашните.

Люис Хамилтън пък ще се постарае да остави бързо зад гърба си разочарованието от Гран при на Малайзия, за да се съсредоточи върху предстоящото състезание в Китай:

Ще потренирам малко, за да съм свеж в Шанхай. Окуражаващ все пак е фактът, че темпото ни е изключително силно: Дженсън направи фантастично състезание и скъси аванса на Себастиан [Фетел] в последните обиколки. Според мен скоростта ни е достатъчно добра, за да продължим битката с Ред Бул и този уикенд.

Пилотът смята, че той и целият отбор на Макларън трябва да продължат да притискат съперниците от Милтън Кийнс, за да ги принудят да сбъркат в някакъв момент.

А наскоро някой в отбора ми каза, че съм станал състезателя с най-много Гран при за един и същи отбор. Джим Кларк е направил 72 за Лотус, а в Малайзия записах 73-ия си старт заедно с Макларън. Лоялността е страшно важна, а и е за мен е важно, че името ми е редом до това на един от великите пилоти в историята – допълни Хамилтън.