Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън ядосан на Маса, бразилецът разочарован от резултата си

Бътън ядосан на Маса, бразилецът разочарован от резултата си

45
0
Дженсън Бътън,Фелипе Маса

Дженсън Бътън се ядоса на Фелипе Маса след двубоя им по време на Гран при на Австралия, вследствие на който англичанинът пресече напряко завой и получи наказание за нечестно предимство.

Стартирах прилично, но бях изненадан да видя Виталий [Петров] от вътрешната страна – той беше потеглил страхотно и ме принуди да отворя кривата. След това се озовах зад Фелипе, тъй като излязох зле от първи завой и това бе най-лошото нещо, което ми се случи в състезанието, защото той бе и бавен, и труден за изпреварване. Забави и двама ни страшно много. Опитах да го задмина отвън в 11-и завой. Бях пред него, когато влязохме в кривата, но той така се изстреля, че ме избута и нямаше как да премина по нормалната траектория. След наказанието се наложи да си пробивам обратно път напред. От една страна бе наистина забавно, от друга – изнервящо. Ще ми се да бях постигнал максимума днес, но поне Люис се справи на ниво – обясни ситуацията от своя гледна точка англичанинът.

В Макларън трябва да са много щастливи с настоящото си темпо, още повече, че ще имат нови компоненти за следващата надпревара, смята още Бътън.

Маса от своя страна далеч не прояви емоции по отношение на битката си с Дженсън.

Беше близка борба, но очаквах да го накажат, когато пресече шикана и ме задмина. Иначе като цяло съм малко разочарован от резултата и цялостното ни представяне – заяви бразилецът. – На старта нещата се получиха добре – потеглих чудесно, защитих се от атаките на Бътън. След това опитахме да изтеглим напред слагането на твърдите гуми, но това не проработи и се наложи да направя трето спиране към края, заради което загубих няколко позиции. Във втората част задните ми гуми се износиха прекалено бързо и не можех да поддържам добро темпо – коментира още Фелипе.