Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не е притеснен от уикенда в Монреал

Бътън не е притеснен от уикенда в Монреал

86
0

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън заяви, че не е притеснен от предстоящия уикенд за Гран при на Канада. Трасето в Монреал е доста бързо с няколко дълги прави, което прави мощността на двигателя важен фактор. Екипът от Уокинг използва моторите на Хонда, които изостават значително от Мерцедес и Ферари.

И това предполага, че на Бътън и Алонсо ще бъде доста трудно да се борят за местата в топ 10. Дженсън обаче смята, че колата на Макларън е много стабилна при спиране, което в Канада също е много важно и ще даде предимство на тима при натискането на спирачките за острите шикани след дългите прави.

„Това е една от най-бързите писти в календара и е много „гладна” по отношение на мощността, заяви Дженсън. – Една от силните страни на шасито ни е стабилността при тежко спиране. Затова не трябва да се страхуваме да отидем на писта като тази. Развитието ни върви стръмно нагоре в тима се върши огромно количество работа, за да се подобрява постоянно скоростта на целия пакет. Затова съм развълнуван да видя как ще се представим в Канада, имайки предвид колко различни са характеристиките на пистата спрямо Монако.”

Спортният шеф на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава пък коментира, че очаква предизвикателен уикенд за тима с оглед на взискателното откъм мощността трасе и дефицита на такава при японците. Въпреки това в екипа ще се опитат да извадят най-доброто от пакета. Според състезателния директор на тима Ерик Булие е напълно възможно тимът да спечели точки в Канада, въпреки че пистата не сред тези, които да демонстрират силните страни на Макларън.