Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се отнася сериозно към завръщането си, смята Уебър

Бътън не се отнася сериозно към завръщането си, смята Уебър

48
0
Дженсън Бътън

Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър смята, че Дженсън Бътън не се отнася сериозно към завръщането си в спорта за едно състезание. Британецът ще замести Фернандо Алонсо в Гран при на Монако. По същото време испанецът ще участва в 500-те мили на Индианаполис за екипа на Андрети Аутоспорт с подкрепата на Макларън и Хонда. Според Уебър фактът, че британецът не участва в тестовете в Бахрейн миналия месец подсказва, че той не е напълно отдаден към участието си в Монте Карло.

„Това не е историята на Дженсън в Монако, коментира Уебър. – Нещо от рода на: излиза на пистата, получава проблем с налягането на горивото в първата тренировка, класира се 17-и на старта, отпада в 12-ата обиколка на състезанието. Каквото и да направи, кой го интересува? Дженсън не направи никакви тестове в Бахрейн. Той не прие нещата на сериозно, искайки да остане в Америка и да участва в триатлон. Това за мен е изненада.”

Според Уебър също така участието на Алонсо в Инди 500 ще облагодетелства неговия съотборник Щофел Вандоорн, който в Монако ще може да покаже на какво е способен срещу Бътън, който не е карал новите болиди през този сезон и ще му трябва време, за да свикне с тях.

„Харесвам много Щофел, каза още Марк. – Той вижда голямата картина чудесно за своята възраст. Ще има много добра кариера пред себе си. Това е добър учебен процес за него да има Фернандо до него в другия гараж. Алонсо води тима сега. Той е колосален пилот.”