Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън се надява Макларън да се върне в зоната на точките в...

Бътън се надява Макларън да се върне в зоната на точките в Бразилия

52
0

Дженсън Бътън се надява екипът му Макларън да се върне в зоната на точките в предстоящата Гран при на Бразилия. В предишния кръг в Мексико екипът не записа такива, след като той и Фернандо Алонсо имаха проблеми с изпреварването на по-бавни пилоти в хода на състезанието. Именно Бътън спечели последната победа на Макларън във Формула 1 на това трасе преди 4 години.

„Интерлагос е писта, на която можеш наистина да атакуваш, казва Бътън. – Много е забавна, особено когато предницата ти е добре настроена. Завой като Ферадура е много удовлетворяващ когато го преминеш правилно. Дори обратните завои изискват атакуващ стил, като можеш да използваш много бордюрите. И няма зони за сигурност на изхода. Такива трябва да бъдат пистите по принцип.

Обичам Интерлагос и съм развълнуван от предстоящия уикенд. Атмосферата там винаги е специална. На нея се състояли някои от истинските класически състезания на F1. Надявам се, че можем да постигнем по-добър резултат там спрямо Мексико и да се върнем в зоната на точките.”

Алонсо от своя страна също похвали Интерлагос, където спечели и двете си световни титли през 2005 и 2006 г. „Мисля, че всеки пилот обича да се състезава на това трасе, каза испанецът. – Това е едно специално място и в миналия кръг видяхме колко е важно трибуните да са пълни с фенове. В Бразилия не е по-различно. За толкова кратка обиколка, пистата предлага много добър ритъм.

Дори с няколко фиби нямаш чувството, че ритъмът се разваля, което означава, че в края на обиколката си напълно готов да атакуваш отново. След разочарованието в Мексико сме готови да се възстановим в Бразилия. Една от целите ни е да извадим максималното от тренировките и квалификацията, за да си дадем шанс за по-добра позиция в състезанието.“