Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън съветва Алонсо да се оттегли от F1

Бътън съветва Алонсо да се оттегли от F1

56
0
Фернандо Алонсо

Дженсън Бътън смята, че е време Фернандо Алонсо да се оттегли от Формула 1. Испанецът е в своя 18-и сезон в Гран при, но няма победа от 2013 г., а последните години за него са много трудни, тъй като не разполага с конкурентен пакет и не може да се качи дори на подиума.

Бътън от своя страна се отказа от спорта след края на 2016 г., но се наложи да замести именно Алонсо в екипа на Макларън за Гран при на Монако миналата година. През тази година Дженсън участва в 24-те часа на Льо Ман в екипа на SMP Racing, но без успех.

„Той очевидно все още се забавлява в F1, но като двукратен световен шампион, да завършва 9-и и да бъде щастлив не е нещо, с което може да свикне, каза Дженсън. – Не знам какво ще прави догодина, но смятам, че в Макларън се нуждаят от драстична промяна. А той трябва да има голяма вярва в успеха за 2019 г., защото иначе ще си тръгне от спорта.

Знам колко е разочарован. Чувам го като говори по радиото. Той има амбицията да спечели 500-те мили на Индианаполис и Тройната корона. Следващата година ще има добра възможност да го постигне. От пилотска гледна точка и като човек, който вече го е преживял, мисля, че Алонсо трябва да се захване с нещо друго.“