Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Имам недовършена работа в Макларън

Бътън: Имам недовършена работа в Макларън

47
0

Дженсън Бътън заяви, че двамата с боса на Макларън Груп Рон Денис имат недовършена работа в екипа от Уокинг. Британецът ще влезе в своя 7-и сезон с екипа догодина, след като договорът му не беше прекратен, каквато опция имаше пред Денис и другите шефове. Така Дженсън ще си партнира с Алонсо и през 2016 г. в стремежа на отбора да се измъкне от жестоката криза в която се намира. Заради слабите и ненадеждни задвижващи системи на Хонда Макларън е предпоследен при конструкторите този сезон и изглежда почти невъзможно да се придвижи по-напред в оставащите 4 състезания от сезона.

„Има толкова неща, които искам да постигна във Ф1, заяви Бътън. – Както каза Рон, ние определено имаме недовършена работа в спорта. Тази година беше толкова тежка за целия тим. Но да видиш как всички работят добре заедно в такава трудна ситуация. Това ти помага да вземе решенията. Карате да осъзнаеш, че тимът ще даде всичко, което може, за да постигне нужното в бъдеще. Не се страхувам от това да се оттегля. Имам много неща, които да постигна в живота, но не е правилното време да напусна Ф1 сега.”

Бътън също така сподели, че няма представа точно в каква степен Хонда ще подобри задвижващата си система за догодина, но знае, че подобрението ще бъде голямо. „Има неща, които можеш да направиш, които да направят разликата, като например добавената енергия от задвижващата система, добави Дженсън. – Можем да извадим още много и от колата. С идеите, които имаме, нещата изглеждат добре за догодина. Кой знае къде ще бъдем, но ще сме много по-напред спрямо сега.”